Årstad Skog & Trädgård

Från 1950-tal till idag

Årstad Skog & Trädgård, tidigare känt som Årstad Cykel & Rep., är ett anrikt familjeföretag som har sina rötter tillbaka till 1950-talet. Det grundades av Henrik Olsson, en man med ett brinnande intresse för maskiner. Hans dröm var att en dag kunna ägna sig åt Årstad Cykel & Rep. på heltid. Denna passion överfördes till hans son, Leif, som redan i unga år tillbringade tid i verkstaden, där han lärde sig allt om att smörja kedjor och pumpa däck. Efter avslutad skolgång var det därför naturligt för Leif att ansluta sig till företaget på heltid 1965.

Under årens lopp växte företaget stadigt, och kundkretsen utökades. År 1978 tog Leif och hans hustru Gerd över verksamheten, och sedan dess har intresset för trädgårdsmaskiner stadigt ökat, överträffande alla förväntningar. År 2012 inträdde en ny era då tredje generationen, Henrik Olssons barnbarn Marcus Olsson och Fredrik Nilsson, tog över rodret. Med generationsskiftet kom också en namnändring till Årstad Skog & Trädgård AB.

I februari 2016 flyttade vi vår verksamhet till moderna lokaler på Blackebergsvägen 2, nära vinbergsmotet.

Idag har vi ett dedikerat team av sju heltidsanställda. Leif och Gerd är fortfarande en del av företaget och bidrar med sin erfarenhet vid behov.

Marcus och Fredrik fortsätter traditionen och ser fram emot att välkomna både nya och gamla kunder.

Varmt välkomna till Årstad Skog & Trädgård!

Vår affärside

I kärnan av vår verksamhet ligger ett obevekligt engagemang för kvalitet. Denna princip genomsyrar varje aspekt av vårt företag och speglas i vår dedikation till att förstå och uppfylla våra kunders behov och önskemål. Vårt mål är inte bara att möta utan att överträffa kundens förväntningar och krav.

Vårt sortiment består av förstklassiga produkter och reservdelar inom våra huvudområden – Skog och Trädgård. Vi strävar efter att erbjuda produkter och tjänster som står för hållbarhet och effektivitet, anpassade för både amatörer och proffs.

Vår verkstad är en vital del av vårt erbjudande. Här garanterar vi snabb och säker service, alltid med kundens tidsplan och behov i fokus. För de kunder som inte har möjlighet att transportera sina maskiner och fordon erbjuder vi hämtning och leverans.

Hos oss är kvalitet mer än ett löfte – det är grunden för allt vi gör.

Kvalitetspolicy

Proffsigt bemötande
Vår personal strävar efter att alltid bemöta våra kunder på ett professionellt och serviceinriktat sätt. Vi förstår vikten av att lyssna och ge personlig uppmärksamhet för att säkerställa en tillfredsställande och positiv upplevelse för varje kund.

Produkter av högsta kvalitet
Vi är engagerade i att tillhandahålla endast produkter av högsta kvalitet. Vår noggranna urvalsprocess säkerställer att varje produkt vi erbjuder inte bara uppfyller, utan överträffar våra kunders förväntningar. Genom detta bidrar vi till långsiktig tillfredsställelse och pålitlig prestanda.

Ständigt utbildad personal
För att upprätthålla en hög servicenivå genomgår vår personal kontinuerlig utbildning. Detta säkerställer att de är fullt utrustade med de senaste kunskaperna och färdigheterna för att utföra reparationer och underhåll på högsta möjliga nivå.

Nöjda kunder
Vårt främsta mål och motto är ”Nöjda kunder”. Vi förbinder oss att alltid uppfylla våra åtaganden och leverera enligt de villkor som överenskommits med kunden. Vår affärsfilosofi är enkel: vi är inte nöjda förrän våra kunder är det